Hevos-ja eläinavusteinen toiminta

Tarjoan eläinavusteista toimintaa talliympäristössä yksilötasolla tai pienryhmissä 2-4 henkilöä.  Eläinavusteinen toiminta pitää sisällään monipuolista tekemistä talli-/maatilaympäristössä. Toiminta voi olla arkisia askareita maatilalla, kuten eläinten hoitamista, eläintaitojen harjoittelemista, eläinten käsittelyä tai liikkumista eläimen kanssa taluttaen, ajaen tai ratsastaen. Eli toiminta ei tarkoita pelkästään ratsastamista tai ajamista. Toiminta on jokaisen kanssa yksilöllistä ja toiveiden mukaan tapahtuvaa toimintaa.

Eläinavusteinen toiminta ei ole terapiaa vaan se on tavoitteelista toimintaa ja tavoitteet tehdään aina yhdessä asiakkaan ja mahdollisten yhteistyötahojen kanssa.

Eläinten kanssa toimiminen vaikuttaa hyvin monella tasolla fyysisesti ja psyykkisesti. Eläinten kanssa toimitaan tallitiloissa,  luonnon keskellä ja sen läheisyydessä.  

Eläin on hyvä kasvattaja, yhteistyökumppani ja opettaja. Eläin ei koskaan syrji. Eläimen kehon kieli ja eläimen kanssa toimiminen on vuorovaikutuksellista parhaimmillaan. Eläin reagoi ihmisen erilaisiin tunnetiloihin ja on aidosti läsnä. Ihmisen ja eläimen välinen vuorovaikutus vahvistaa elämänhallintaa, itsetuntoa ja tunnetaitoja.

.Eläimet mahdollistavat onnistumisen elämyksiä ja tätä kautta itseluottamuksen kasvua. Eläinten kanssa toimiessa myös fyysinen kunto ja henkinen hyvinvointi kohenee.

Eläinavustenen toiminta sopii kaikille ihmisille, eikä  aikaisempaa kokemusta tarvitse. Eläinavusteista toimintaa voidaan käyttää: enneltaehkäisevässä työssä avohuollon tukitoimissa, toimintakyvyn ylläpitämisessä, ikäihmisten aktivoinnissa, lastensuojelussa, perhekodeissa, päihde- ja mielenterveyskkuntoutujille.

Meillä eläinavusteisessa toiminnassa mukana olevat eläimet ovat: hevoset, ponit, kissat, koira, vuohet, kanat.

 

Eläinavusteisessa toiminnassa olevat eläimet

- hevoset ja ponit
- vuohi ja pukki
- koch kanat, kukko ja silkkikanat
- joutsen hanhet
- kissat
- koira

Hinnasto

ELÄIN- JA HEVOSAVUSTEISET PALVELUT, (hinnat sisältävät alv 24%)                                     

60€/h/hlö                                      

50€/h/ 2hlö

40€/h 3-4 hlö


HEPPA-/ ELÄINKERHOT AIKUISILLE JA LAPSILLE

Yli 16-vuotiaille. Oletko joskus harrastanut hevosia tai ollut muiden eläinten kanssa tekemisissä ja nyt olisi kaipuu takaisin eläinten pariin, et myöskään tarvitse aikaisempaa kokemusta. Haluat rauhallisen ja pienen yhteisön ja ratsastuskouluun tai isolle tallille meneminen ei ole sinun juttusi.

Haluat puuhata erilaisten eläinten kanssa, mutta et välttämättä halua ratsastaa.  Onko haaveenasi päästä tutustumaan eri eläimiin lähemmin ja olla yksin tai pienessä ryhmässä. Tarvitsetko kenties hengähdys tauon kiireiseen arkeen ja haluat irtiottoa arjen haasteista. Ehkäpä tavata muutaman uuden saman henkisen tuttavuuden tai tulla oman ystävän tai perheen kanssa.

Meillä on mahdollisuus aikuisten eläinkerhoon, missä tavoitteena on irtiotto arjesta pienessä ryhmässä tai yksin puuhastellen eläinten kanssa. Eläinkerhossa on mahdollista perehtyä eri eläinlajien perushoitoon ja hyvinvointiin,  lääkintään, ruokintaan, mahdollisuus päästä ohjasajamaan, ajamaan, ratsastamaan, askartelua. Eläinkerhojen myötä on myös mahdollisuus suorittaa erilaisia merkkejä (minimerkki, perushoitomerkki, hoito I ja II, lääkintämerkki ja ruokintamerkki, https://www.ratsastus.fi/jasenelle/suorita-taitomerkkeja/ ). Merkkisuorituksissa on teoriaosuus 5 x ja erillinen merkkisuoritus kerta. 

Tarkempi sisältö suunnitellaan ryhmäläisten toiveita kuunnellen. 

Ryhmä alkaa kysynnän mukaan.

AIKUISILLE yli 16- vuotiaille

Ryhmän koko 1-4 hlöä. Säännölliset käynnit sovitaan ryhmäläisten aikatauluihin sopiviksi. Käyntikertoja on viisi. Mikäli haluja on jatkaa toimintaa ryhmän kesken niin sekin onnistuu

Ryhmässä 1 hlö: 60 min x 5 kertaa 200€/hlö

Ryhmässä 2 hlö: 60 min x 5 kertaa 160€/hlö

Ryhmässä 3 hlö: 60 min x 5 kertaa 130€/hlö

Ryhmässä 4 hlö: 60 min x 5 kertaa 100€/hlö


ALA- JA YLÄASTE IKÄISILLE omat ryhmät

Lapset ja nuoret, ketkä ovat kiinnostuneet eläimistä.  Kerhossa tutustutaan tilalla oleviin eri eläimiin ja niiden hoitoon ja käsittelyyn. Yhdellä kerralla on mahdollisuus päästä kokeilemaan talutusratsastusta tai vaunu ajelua.

Ryhmä alkaa kysynnän mukaan. Kerho kokoontuu viisi kertaa. Yhden käynnin pituus on 60min. Ryhmän koko 1-4 lasta/nuorta.

Ryhmässä 1 hlö: 60min x 5 kertaa 200€/hlö

Ryhmässä 2 hlö: 60min x 5 kertaa 160€/hlö

Ryhmässä 3 hlö: 60min x 5 kertaa 130€/hlö

Ryhmässä 4 hlö: 60min x 5 kertaa 100€/hlö

Maksutapa: pankki-luottokortti, käteinen, maksusitoumus, e-passi


Tilalle tultaessa:

- Talli on Suomen ratsastajainliiton jäsentalli, mitä kautta kuuluu Pohjolan sporttiturva jäsentallien satunnaisratsastajille. Lämpimästi suosittelenx, myös omia tapaturmavakuutuksia

- Sään mukainen ja lämmin vaatetus,  (ei liehuvia kaulahuiveja ym. mistä voi jäädä helposti kiinni), turvakengät/kumisaappaat, käsineet, oma kypärä/turvaliivi (mikäli suunnitteilla ratsastus, ajaminen tai ohjasajaminen), vesipullo ym. virvoike

- mikäli sinulla on joku perussairaus (diabetes, epilepsia, anafylaksia hyöteisistä, paha astma ym.) on ehdottoman tärkeää kertoa siitä ennakkoon ja pitää omat kohtauslääkkeet mukana ja kertoa mistä ne löytyy kohtauksen sattuessa. 

- Talli ja muut tilat ovat eläinten koti, eli paikan päällä liikutaan rauhallisesti, ei huudeta tai riehuta ja liikkuminen  toiminnanharjoittajan kanssa

- Tilalla kaikki ovat saman arvoisia ja ketään ei syrjitä

- Tilan alueet pidetään siistinä ja turvallisina eli käytön jälkeen kaikki tarvikkeet siivotaan omille paikoilleen, eikä mitään saa jättää maahan/kulkureiteille.


.SRL:n jäsentalli

@ratsastajainliitto
#srljäsentalli
#ratsastajinliitto